dinsdag 12 maart 2013

Loopstoel - deel 2



We zijn weer een aantal weken verder en het verhaal van de loopstoel gaat weer verder! De leen-loopstoel (zie vorige blog) was een geweldig ding, maar ja... Voor ons geen optie want de stoel stond al in de hoogste stand en was eigenlijk nu al te laag. En er zijn niet echt grotere loopstoelen, want de meeste kinderen kunnen tegen die tijd wel lopen.

Dus hoe nu verder? Het idee van een loopstoel was prima, Femke kwam er écht in vooruit en ze vond het geweldig. Om advies in te winnen hebben we ergotherapeut van het VUmc gebeld, die stom toevallig die middag nog een gaatje had... en wat ideetjes.

Ze blijkt een aantal kinderrollators klaar te hebben gezet, zodat Femke deze kan testen. Helaas gaat dat niet zoals gehoopt, Femke heeft er echt geen zin in. De ergotherapeut heeft nog wel een ander idee... En even later staat Femke ingesnoerd in een totaal ander soort loopstoel. (zie foto)

Ze kijkt even verbaasd om zich heen... En loopt vervolgens de kamer uit!
Het karretje is een wondermiddel, het absolute summum van alle loopstoelen. Maar ja... Uiteraard met een nadeel: we mogen hem niet meenemen.

Terwijl Femke gierend van het lachen de gang op en neer loopt, stept, draait en huppelt (ok, dit is een tikkie dichterlijke vrijheid van een blije pappa), probeert de ergo de fabrikant te pakken te krijgen. Ze blijken er nog 1 te hebben, die nog in elkaar gezet moet worden. Halverwege volgende week mogen we hem komen halen!

De woensdag erop ben ik met Femke naar de firma Peereboom gegaan, waar we het karretje aangemeten krijgen. Na wat aanpassingen loopt Femke weer weg, dwars door de fabriek waar ze uiteraard veel bekijks kreeg van de monteurs! We mogen hem meenemen, maar niet langer dan 2 weken...want hij is eigenlijk bedoeld voor Heliomare. (Sorry Huub, je moet even wachten...)

We hebben het karretje nu bijna 1 week en Femke heeft met de dag meer geleerd. Ze kan er ondertussen de kamer mee door lopen, bochten maken en zich zelfs wegduwen bij een tafel en een andere kant gaan. Het ding is ook 2 dagen meegeweest naar het kinderdagverblijf, waar ze ermee buiten heeft gespeeld, door de hal heeft gerend en alle groepen heeft bezocht.

We hebben de caddy nog voor 1 week te leen, en we zijn dus bezig om er via de verzekering er 1 permanent te krijgen. Hopelijk krijgen we komende donderdag de toestemming om er een te bestellen, dan gaan ze kijken of er nog 1 ergens in een opslag staat, of dat hij gebouwd moet worden.

Als we toestemming krijgen, en hij moet gebouwd worden, gaan we maar eens met de firma Peereboom bellen... Misschien kunnen ze de nieuwe naar heliomare sturen... Dan houden wij deze lekker voor Femke!

3 opmerkingen:

  1. Beste mensen,

    Wat geweldig dat Femke zo goed met de Caddy kan omgaan. En hoe herkenbaar!

    Ook onze zoon Clemens (nu 3 jaar oud) heeft er eentje, gekregen van de (onvolprezen) ergo van de VU. Bij het passen, nu precies een jaar geleden, liep ie er, net als Femke, zo mee weg! Zoiets vergeet je nooit meer.
    Clemens heeft er in het afgelopen jaar enorm veel baat bij gehad. Wij namen het ding overal mee naar toe, zijn wereld is er gigantisch veel groter mee geworden.
    Inmiddels zit Clemens op Heliomare, waar ze hem een rollator hebben gegeven. Ook dat gaat steeds beter en daar zijn we trots op. Maar de verandering die de Caddy teweeg heeft gebracht is echt heel groot.

    Geniet ervan!

    Ook een trotse vader,

    David

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi David,

      Dank je voor je enthousiaste reactie....We zijn ook super blij met de caddy, nu nog aan het wachten op goedkeuring van de verzekering. Femke gaat met stappen vooruit op dit moment...En ieder weekend mogen we de caddy van het vu lenen.

      Gr Nora

      Verwijderen
    2. Dag Nora,
      Fantastisch! Geniet van de Caddy en doe Karen (de ergo) de groeten van ons, vooral van Clemens, ons zoontje.
      David

      Verwijderen