zondag 24 maart 2013

Een loopstoel is zoooo vorige week!

De loopstoel die we hebben, is natuurlijk enkel 'te leen' van de fabrikant Peereboom, en die moet ook weer terug. Hoe goed hij ook werkt, en hoe leuk Femke hem ook vindt, hij moet echt terug. Morgen komen ze hem halen, en wie weet maken ze er in Heliomare weer nieuwe kinderen net zo blij mee als ons. (En anders willen we hem METEEN terug! :) )

Ondertussen is de offerte voor een 'eigen' loopstoel wel naar de verzekering gestuurd, en na goedkeuring (hopelijk binnen 2 weken) mag de fabrikant gaan bouwen. Nou ja, zodra ze tijd hebben, want ze hebben het druk... Lang verhaal kort: Voordat we een eigen loopstoel hebben, zijn we wel even verder.

Dus zijn we maar eens op zoek gegaan naar een alternatief. We willen het momentum nu niet verliezen, Femke gaat goed vooruit en dat willen we vasthouden!
Samen met onze goede vriend Google zijn we maar eens op zoek gegaan. Simpelweg dezelfde loopstoel vinden... dat gaat helaas niet lukken. Die dingen zijn van de verzekeringsmaatschappij, en dat blijven ze ook. Dus als je er klaar mee bent, dan moet je ze weer inleveren. Vervolgens doet de verzekeringsmaatschappij er meestal niets mee en staan ze te verstoffen in een opslag, maar het gevolg is dus dat ze niet tweedehands te vinden zijn. (Probeer er maar eens 1 te vinden...)

Dus dan maar op zoek naar een vervangend speeltje, met wielen, waar Femke op kan zitten, waarmee ze zich voort kan bewegen en het liefste een soort van lopende beweging moet maken... De beste mogelijkheden blijken voor ons een loopfiets te zijn, bijkomend voordeel is dat ze dan ook nog eens moet oefenen om in balans te blijven. Drie fietsjes springen er voor ons uit:
- Puck loopfiets;
- Whishbone loopfiets;
- Chillafish loopfiets.

Helaas blijkt de Puck niet in hoogte verstelbaar te zijn, dus die viel snel af. De Whisbone is geweldig: supermooi en voldoet aan al onze wensen... behalve 1: de prijs...
Blijft over: de Chillafish. Dus op naar de speelgoedwinkel, want er is een heel belangrijk criterium bij het kopen van speelgoed: hoe reageert Femke? Als ze het niet meteen leuk vind, laat dan maar liggen... Gelukkig reageert Femke erg enthousiast, dus is het fietsje mee naar huis gegaan. (Met dank aan het verjaardagsgeld van Femke!)

Dit weekend zijn we zowel met de loopstoel, als met de loopfiets bezig geweest. En in slechts 2 dagen heeft Femke het voor elkaar om niet alleen te blijven zitten op het wankele fietsje, maar ook om de hele gang door te 'loopfietsen'. Het lukt haar dus nu al om daadwerkelijk vooruit te komen!!

Wie weet... misschien, heel misschien heeft Femke tegen de tijd dat we de loopstoel krijgen al ZOveel geleerd dat het hele ding niet meer nodig is! (We mogen dromen toch?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten