zaterdag 16 februari 2013

Kruipen, staan & lopen

Femke is de laatste 2 weken weer goed bezig met allerlei nieuwe ontwikkelingen, ze ontdekt weer allemaal nieuwe dingen!

Zo blijkt dat je inderdaad gewoon kan kruipen zonder dat je met je buik over de vloer sleept, en dan ga je een stuk sneller! Ze is nog niet sterk genoeg om het de hele tijd vol te houden, maar ze gaat steeds meer in de nieuwe kruiphouding!

En natuurlijk kon ze zich al tegen de salontafel optrekken tot staan, maar zo snel als dat ze het nu doet... ze komt aankruipen, richt zich gewoon op en pakt de tv-kast vast, trekt zich op, laat 1 hand los en begint binnen 2 seconden na aankomst volle kracht te meppen tegen het beeldscherm van de TV. Goed zo! Oh nee, NIET DOEN!

Omdat het lopen aan de hand nog niet erg hard gaat (mevrouw weigert gewoon en gaat zitten), zijn we al een poosje op zoek naar een loop/zit/speel-wagen waar Femke ondersteund in kan leren lopen zonder om te vallen.

Jawel, dat is dus dezelfde speel/zit/loop-whatever wagen die ons eerst ZEER stellig werd afgeraden door de fysio, wordt nu door dezelfde fysio toch maar aangeraden: ze is nu wat ouder en de andere methode werkt duidelijk niet.

Alleen een oproep op Facebook, belronde langs familie en vragen bij teamgenoten ten spijt: geen karretje.
Tot we in de loods bij ons werk er een zien staan, op een grote bult 2e hands banken. Een collega heeft de Georgische eigenaar aangesproken en... we mogen hem een weekje lenen!

Femke is vanaf moment 1 VERZOT op haar karretje, wil er niet meer uit. Ze krijgt het -zonder erbij na te denken- voor elkaar om de hele kamer door te rollen, alleen echt richting zit er nog niet in. Ze zit dus vaak vast tegen een tafel, stoel of muur.
Als we haar er weer uit halen, kruipt ze er meteen weer naartoe en wil ze er weer in. De hoogte van het karretje is ook heel goed om tegenaan te staan, dus wat ons betreft is het karretje een groot succes!

Hopelijk krijgt ze snel door hoe ze in een bepaalde richting moet 'rijden / wandelen', en als ze inderdaad steeds beter gaat kruipen of zelfs lopen... is er 1 nadeel: Dan zijn we onze levende swiffer kwijt!

2 opmerkingen: