woensdag 12 maart 2014

Femke is jarig!

Lang zal ze leven, lang zal ze leven... Femke is dinsdag drie jaar oud geworden!

Femke besloot al vroeg te gaan genieten van haar verjaardag, en riep ons net voor 6 uur al uit bed. Wij hadden nog niet zo'n haast, dus mocht ze lekker bij ons in bed met een papfles. Terwijl je daar dan lekker met z'n drietjes in bed ligt, bedenk je je dat het alweer drie jaar geleden is dat je iedere 10 minuten boven de wieg hing om te kijken of ze 'het nog doet'... en nu ligt ze in een slaapzak te zuigen aan een papfles, terwijl ze haar hiel in jouw oog stampt. En toch is ze lief!

Op het kinderdagverblijf vierden ze uiteraard ook de verjaardag van Femke. Ze hebben uiteraard liedjes gezongen, Femke kreeg een mooie verjaardagsmuts, en hebben we uitgedeeld aan de kinderen. Aan het einde van de dag zit Femke weer helemaal onder het zand want het was mooi weer... dus spelen we lekker buiten. Ze is enorm moe, maar overduidelijk ook onder de indruk van alle aandacht.
's Avonds aten we lekker poffertjes, en daarna was Femke echt klaar met de dag. Ze kon niet meer rechtop zitten van vermoeidheid, en ze ging lekker op tijd naar bed.

En haar verjaardag is misschien voorbij, maar het feest is nog lang niet afgelopen!
Op woensdag gaan we namelijk naar het andere kinderdagcentrum, en ook DAAR wordt natuurlijk haar verjaardag gevierd! Door het hele gebouw hingen aankondigingen dat Femke haar verjaardag vierde en de hele speelruimte was versierd met ballonnen en slingers, haar stoel was versierd... een groot feest dus! Op het feestje werden veel liedjes gezongen, Femke had weer een mooie verjaardagsmuts (zie foto), bijna alle kinderen hadden een cadeautje voor Femke. En Femke deelde samen met de juf de muffins uit die we hadden meegenomen.

Wat enorm lief was om te zien, was dat alle kinderen Femke graag hielpen met het uitpakken, echt om haar te helpen en niet om het af te pakken. En een HELE mooie ontwikkeling ten opzichte van vorig jaar: Femke snapte nu dat er achter die kleurige papiertjes ook iets anders zat, en begon voor het eerst een beetje zelf aan de papiertjes te trekken om ze open te maken!!
Ook zei een van de grotere kinderen 'ik houd van jou' tegen mij, maar mogelijk had dat meer te maken met die muffins...

Als ik haar straks weer ga ophalen, zal ze waarschijnlijk weer erg moe zijn en vroeg in bed liggen. Maar dan is het feest nog steeds niet voorbij... want komende zaterdag vieren we de verjaardag NOG een keer voor de familie! Ook dat gaat weer gezellig worden, en ik ben vooral benieuwd of ze dan weer gaat helpen met openscheuren...

En na zaterdag zijn pappa en mamma wel weer even klaar met kinderfeestjes waarschijnlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten