maandag 22 oktober 2012

Femke STAAT!


Kinderen met Angelman ontwikkeling zich minder snel als andere kinderen...wie weet was het handig geweest als iemand dat ook even aan Femke had verteld.
Een tijd geleden, om precies te zijn op 9 september, deelden wij via dit blog over Femke haar hoge bedje. Dit bedje hadden we juist gekocht omdat Femke nog niet kon gaan zitten uit zichzelf en staan... daar dachten we helemaal nog niet aan. En dan een steeds zwaarder wordend kindje in een diep bedje, en een slechte rug bij pappa... geen fijn vooruitzicht.

Ondertussen zijn we 6 weken verder en hebben we een heel scala aan leuke dingen die Femke nu ineens wel kan!
Femke gaat ineens uit zichzelf rechtop zitten, ze trekt zich op aan de salontafel, de bank, de stoel, de hond... eigenlijk alles waar ze bij kan.

En gisteravond schrokken we ons een hoedje: toen we controleerden waarom ze aan het huilen was, bleek dat ze in haar bedje was gaan STAAN!!! (En ze huilde omdat ze niet wist hoe ze weer moest gaan zitten)

Natuurlijk gaat dit weer een hele rij aan nieuwe kleine problemen geven (Oh jee, daar kan ze nu ook bij...) maar dat zijn allemaal uitdagingen die alle ouders meemaken. Wij zijn alleen misschien nog wel net iets meer superblij en trots op op onze kleine meid dan andere ouders!

De eerste kleine uitdaging was dat Femke eigenlijk best wel lang is geworden, en ze nu dus boven het hekje van haar nieuwe hoge bedje uitkomt. Tsja, en daar maakt mamma zich dan best zorgen om, want wat nu als ze dan ook ineens leert klimmen?
Een ritje naar de blauw-gele meubelboer verder hebben we nu een mooi wit nieuw bedje, waar ze waarschijnlijk voorlopig niet uit kan klimmen....

Maar met Femke weet je het maar nooit!

1 opmerking:

  1. Hallo luitjes, wat een fantastisch nieuws zeg! Wat moet het fijn zijn om te zien dat Femke kan staan, en dat niet eens zoveel later dan andere kinderen. Geniet er samen van, dit zijn de momenten die je moet koesteren.

    Groetjes van ons uit het zonnige Volendam.

    BeantwoordenVerwijderen