zondag 9 september 2012

to ergo or not to ergo

Afgelopen maand zijn we naar de afdeling Ergotherapie gegaan. Mocht je je afvragen wat dat nu eigenlijk is, hier even de officiele omschrijving:
Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of handicap een lichamelijke of psychische beperking hebben opgedaan.

Nu is het natuurlijk een beetje vreemd om nu al daar aan te kloppen, want Femke heeft niet echt een beperking op dit moment. Maar ja, Arjan wel dus.
Femke wordt steeds zwaarder, en als je dan met een vastzittende rug diep moet bukken om je kind uit een heel laag bed (met een hoog hek er omheen) te tillen... ben je niet echt blij. Maar de vraag is dan: zijn we er nu omdat Femke niet gaat staan, of omdat Arjan niet kan bukken?
Samen met de arts besluiten we uiteindelijk dat die vraag eigenlijk lood om oud ijzer is: het probleem blijft hetzelfde.

Wat echter een grotere uitdaging was, was het vinden van een bedje. We horen namelijk van de arts dat de kinderbedjes en de volwassenenbedden vrijwel even duur zijn, en de verzekeringsmaatschappijen dus meestal geen kinderbedjes vergoeden.
Sorry? Dus dan moeten we Femke meteen in een bed van 1.80m leggen? Niet handig... dan heeft ze een speelparadijs, geen slaapplaats!
En wij wilden natuurlijk wel een bedje dat er een beeeeetje normaal uitziet, niet een mislukt ziekenhuisbed.
Gewoon, een kinderbedje op hoogte dat er niet raar uitziet. Dat leek ons niet zo moeilijk...

De arts (oeps, ergotheratpeute eigenlijk) gaf aan dat dat misschien wel erg moeilijk ging worden, vanwege de regels van de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast kon het wel even gaan duren om door het woud aan regels heen te komen.
Alleen kregen we de volgende dag al diverse mailtjes van haar, met allerlei aanvullende vragen & tips. En na wat heen - en - weer mailen komt ze ineens met een bedje... op Marktplaats!

Lang verhaal kort: we hebben alle verzekeringsmaatschappijen, regelboeken, verwijsbriefjes en inmeetsessies overgeslagen... en voor 100 euro een bedje gekocht dat precies doet wat wij willen.
En dat dankzij de fantastische hulp van de ergotherapeute... en Marktplaats.

2 opmerkingen:

  1. Zou je me tips kunnen geven over waar we op moeten zoeken als we zo'n bedje willen? Groet, Anne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Anne,
    Je zou kunnen zoeken op 'ledikant kinderdagverblijf', 'hoogslaper kdv', of meer varianten hierop. Het is veel en lang zoeken, maar als je de verschillende websites in de gaten houd, dan vind je er vast ook 1.

    Daarnaast helpt een belletje naar een kringloopwinkel, of de winkel in tweedehands revalidatiespullen (of seniorenbeddenwinkel) ook. Die zien dit vaker voorbij komen!

    BeantwoordenVerwijderen