woensdag 20 juni 2012

Genetisch geneuzel


Chromosoom 15… daar draait het momenteel om bij ons thuis. Of liever, het ontbreken van dit chromosoom. Of nee.. hij is er wel, maar er mist een stukje. Of er staat een stukje ‘uit’ ofzo…
Om te achterhalen wat de oorzaak is van de afwijking aan het chromosoom 15 bij Femke, hadden we een afspraak bij Klinische Genetica. In onze ogen om bloed te laten prikken, zodat ze –samen met het DNA van Femke dat ze al hadden- hier achter konden komen. Afspraakje van 5 minuten, max 10 minuten. Toch?

Maar dat hadden we dus mis. We troffen een gepassioneerd pratende (en vrij jonge) arts, samen met een wat oudere kinderarts. De jonge arts heeft ons in een goed gesprek, duidelijk uitgelegd wat nu eigenlijk een chromosoom is, hoeveel er zijn, en hoe je nu eigenlijk aan die “chromosoom-paren” komt.
Al met al een prettig gesprek, waarbij we veel informatie op een prettige manier te horen hebben gekregen. We hebben alle vragen kunnen stellen die we wilden, en ze gaan zelfs kijken of we eerder een afspraak kunnen krijgen bij de afdeling Revalidatie. Duimen maar…

Als we een uur later weglopen met formulieren voor de bloedafname en de meest deprimerende zwart-wit folder over Angelman Syndroom ooit (gemiste kans, kinderen met AS zijn juist zo vrolijk!) hebben we er een goed gevoel over. Complimenten voor deze arts!

In de auto bedenken we toch nog 2 vragen die we hadden kunnen stellen:
- Zit je ook op hockey? (Nora denkt de arts te herkennen van haar hockeyvereniging)
- Waarom zat de kinderarts er nu bij? Ze heeft (bijna) geen woord gezegd…

Volgende week weer naar de kinderneuroloog, kijken wat we dan weer leren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten